blogu nasıl buldunuz ?

20 Eylül 2011 Salı

Windows 8 için nasıl bir bilgisayar gerekli?


Microsoft BUILD konferansında detaylandırdığı Windows 8, özellikle tablet optimizasyonu ve ARM desteği konularında eleştiri aldı


                                  Windows 8 için nasıl bir bilgisayar gerekli?


Zira ARM işlemcilerle çalışan uygulamalar x86 işlemcilerde çalışmayacağı gibi Windows 8’in tablet versiyonu da Flash desteklemeyecek.
Fakat Microsoft, masaüstü konusunda daha temkinli davranmış. Windows 8’in oldukça farklı olan metro arayüzüne alışamayan kullanıcılar için Windows 7’nin güncellenmiş bir versiyonu olan arayüz de sunulacak. Bu durumu Windows 7 konusunda da Aero arayüzü ve standart arayüz ile görmüştük. Aero arayüzü sebebiyle zorlanan sistemler standart arayüzü kullanabiliyordu.
Windows 8 ise, içerdiği yeniliklere rağmen sistem gereksinimlerini yükseltmiyor. Hatta tam tersine sistemi daha az yoruyor. BUILD konferansında verilen bilgilere göre Windows 8, Windows 7’ye göre hem işlemci hem de RAM kullanımı açısından daha tutumlu. Dolayısıyla aynı donanım kullanılmasına rağmen Windows 8’de 281 MB RAM ve 29 işlem bulunurken, Windows 7’de 404 MB ve 32 işlem bulunuyor. Üstelik Windows 8 henüz geliştirici versiyonuna sahip. Tamamlanmış sürümde bu rakamlar daha da aşağılara çekilebilir.
Windows ve Windows Live Proje Başkanı olan Steven Sinofsky, Windows 8’in standart bir netbook ile çalışabileceğini belirtti. Dolayısıyla Windows 8 için Atom işlemci ve 1 GB RAM yeterli olacak. Tabii bu donanımla bazı özelliklerden mahrum kalma durumu olacak mı, orası belirsiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder