blogu nasıl buldunuz ?

20 Eylül 2011 Salı

Fiyatı 100 bin TL ama internete giremiyor !


Lüks cep telefonu ‘niş’ bir pazar olmasına rağmen ayakta kalmayı başarıyor


Satış adetleri düşük olsa da yüksek fiyat etiketleri sayesinde  üreticilerin yüzünü güldüren bu telefonlar, son dönemde teknolojiye de ayak uydurmayı başardı.

Fiyatı 100 bin TL ama internete giremiyor


Birçok lüks telefon üreticisi artık standartları sağlayabilecek bir akıllı telefonu alıyor ve onu kalitelimalzemelerle ‘lüks’ hale dönüştürüyor. Ancak halen özgün tasarımları tercih eden firmalar da mevcut. Bunlardan biri de Danimarka merkezli Aesir.
İsmini pek duymadığımız Aesir, yeni modeliyle meşhur olmayı başardı. AE + Y adlı modeliyle adını duyuran firma aslında çok da iyi bir imaj edinememiş gibi. Çünkü 100 bin TL’lik bu telefon internete bile giremiyor.


18 ayar altından üretilen tuş takımı sebebiyle bu telefon 250 gram ağırlığında. Ortalama bir akıllı telefon ise 120 gram civarında oluyor. Tuş takımının üzerinde kalan bölüm ise yüksek kalite seramikten üretilmiş.
AE + Y’nin teknik özelliklerinde ise 2’ TFT ekran, aydınlatmalı tuş takımı, SMS, saat- alarm- takvim- hesap makinesi uygulamaları, Bluetooth kulaklık desteği. Telefonun bataryası 5.2 saatlik konuşma süresi sunarken iPhone 4’te bu süre 11 saat.
AE + Y’nin 18 ayar altın versiyonu 42.000 avro yani 100 bin TL fiyat etiketine sahipken bir de daha hesaplı (!) olan paslanmaz çelik versiyon mevcut. Bu modelin fiyatı da 7000 avro civarında. Aesir, AE + Y’den sadece 25 adet üretecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder